ORGANIZACJA IMPREZ I PRZYJĘĆ

MENU WESELNE

Cena 200 zł od osoby.
Dzieci do 10 lat - 1/2 porcji i ceny

Przywitanie nowożeńców chlebem i solą
Toast lampką szampana

ZUPA

Rosół z makaronem

DRUGIE DANIE

Tradycyjna rolada śląska (wołowa i wieprzowa)
Kotlet schabowy panierowany
Pieczeń wieprzowa
De Volaille z serem i pieczarkami
Sznycel indyczy w warzywami zapiekany serem

DODATKI

Kluski jasne i ciemne z sosem pieczeniowym
Ziemniaki z koperkiem

SURÓWKI

Kapusta czerwona na ciepło
Surówka z kapusty białej
Surówka z buraczków

DESERY

Puchar lodowy
Wybór ciast tradycyjnych
Patery owoców sezonowych
Kawa, herbata

NAPOJE (1,5l/osobę)

Woda: gazowana i niegazowana
Soki: pomarańcz, jabłko, porzeczka
Napoje gazowane: cola, fanta, sprite

ZAKĄSKI

Półmiski wędlin i mięs pieczonych
Półmisek serów – żółte, pleśniowe i rolada serowa
Tymbaliki drobiowe
Tatar z ogórkiem i cebulką
Marynaty
Śledzie po wiejsku
Łosoś wędzony w cieście naleśnikowym
Jajka w sosie tatarskim
Sałatki do wyboru:
Królewska, jarzynowa, grecka, brokułowa, ryżowa, meksykańska, gyrosowa
Pomidor z mozzarellą i bazylią
Pieczywo jasne i ciemne

KOLACJA I

Kotlet zbójnicki
Filet po hawajsku
Szaszłyk drobiowo – wieprzowy z boczkiem
Schab po szwajcarsku
Medaliony drobiowe z pomidorem i mozzarellą
Ziemniaki opiekane
Ziemniaki Purre
Surówka z kapusty pekińskiej z dodatkami
Bukiet warzyw
Frytki

KOLACJA II

Barszcz z krokietem
Bigos lub bogracz, strogonoff, zupa gyrosowa, flaki
Lub druga propozycja
Udziec wieprzowy z kaszą i kapustą kiszoną z pieczarkami na ciepło

Ponadto dysponujemy 12 miejscami noclegowymi + pokój dla nowożeńców. Koszt wynajęcia całego hotelu 700zł
(tylko dla Młodej pary i ich gości)

POPRAWINY

Cena: 50 zł od osoby

ZUPA

Żurek z ziemniakami, kiełbasą i jajkiem

DRUGIE DANIE

Zraz zawijany
Kotlet schabowy
Pieczeń wieprzowa

DODATKI

Kluski śląskie
Ziemniaki

SURÓWKI

Kapusta czerwona na ciepło
Surówka z kapusty pekińskiej

DESERY

Kawa, herbata
Ciasto