MENU
WESELE
Cena 250 zł od osoby.
Dzieci do 10 lat – 1/2 porcji i ceny
Przywitanie nowożeńców chlebem i solą
Toast lampką szampana
Signature
Strawberry and Grapes Cake
250 zł od osoby
ZUPA
Rosół z makaronem
DRUGIE DANIE
Tradycyjna rolada śląska (wołowa i wieprzowa)
Kotlet schabowy panierowany
Pieczeń wieprzowa
De Volaille z serem i pieczarkami
Sznycel indyczy w warzywami zapiekany serem
DODATKI
Kluski jasne i ciemne z sosem pieczeniowym
Ziemniaki z koperkiem
SURÓWKI
Kapusta czerwona na ciepło
Surówka z kapusty białej
Surówka z buraczków
KOLACJA I
Kotlet zbójnicki
Filet po hawajsku
Szaszłyk drobiowo – wieprzowy z boczkiem
Schab po szwajcarsku
Medaliony drobiowe z pomidorem i mozzarellą
Ziemniaki opiekane
Ziemniaki Purre
Surówka z kapusty pekińskiej z dodatkami
Bukiet warzyw
Frytki
KOLACJA II
Barszcz z krokietem
Bigos lub bogracz, strogonoff, zupa gyrosowa, flaki
Lub druga propozycja
Udziec wieprzowy z kaszą i kapustą kiszoną z pieczarkami na ciepło
NAPOJE (1,5l/osobę)
Woda: gazowana i niegazowana
Soki: pomarańcz, jabłko, porzeczka
Napoje gazowane: cola, fanta, sprite
ZAKĄSKI
Półmiski wędlin i mięs pieczonych
Półmisek serów – żółte, pleśniowe i rolada serowa
Tymbaliki drobiowe
Tatar z ogórkiem i cebulką
Marynaty
Śledzie po wiejsku
Łosoś wędzony w cieście naleśnikowym
Jajka w sosie tatarskim
Sałatki do wyboru:
Królewska, jarzynowa, grecka, brokułowa, ryżowa, meksykańska, gyrosowa
Pomidor z mozzarellą i bazylią
Pieczywo jasne i ciemne
DESERY
Puchar lodowy
Wybór ciast tradycyjnych
Patery owoców sezonowych
Kawa, herbata
POPRAWINY
Signature
NYUS Toasted Bread with Grape
8.50
ZUPA
DRUGIE DANIE
Kotlet schabowy
Pieczeń wieprzowa
DODATKI
Ziemniaki
SURÓWKI
Surówka z kapusty pekińskiej
DESERY
Kawa, herbata
Ciasto